Basın Açıklaması; Mahkemenin verdiği Irkçı-Faşist Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Kararını Selamlıyoruz.

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği

CemeʿetëlʿArap u l-Ârâm fî Beytël Nehreyn

Union Arabe et Araméen en Mésopotamie

Mail- araskem@gmail.com web-site : www.beyt-nahreyn.com

Basın Açıklaması; Mahkemenin verdiği Irkçı-Faşist Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Kararını Selamlıyoruz.  

Son dönemlerde Suriyeliler söylemi altında birçok kesimce dillendirilen ırkçı-Faşist söylemler İttihatçı zihniyetin günümüzdeki devamı olan CHP tarafından son seçimlerden beri aleni olarak yapılmaya hız verildi.

Son olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın savaş mağduru Suriyelileri hedef alan yetkilerini aşan ve kötüye kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve Irkçı/nefret suçlarını tanımlayan yasalarına aykırı olarak yaptığı açıklamayla suç işlediğini belirterek suç duyurusunda bulunmuştuk.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının açmış olduğu soruşturmanın ülkemiz için ırkçılığa karşı işlenen suçlarda bir mihenk taşı ve dönüm noktası olacağını belirterek soruşturmanın takipçisi olacağımızı belirtmiştik. Mahkemenin belediye meclisinin almış olduğu Suriyeli mülteci kardeşlerimizin su faturalarının 3 dolardan ücretlendirilmesi kararını yasalara aykırı bularak iptal etti.

Beyt-nahren Arap-Arami Birliği olarak, Mahkemenin verdiği bu onurlu kararı saygıyla selamlıyoruz. Ancak bu kararın yeterli olmadığını ve eksik olduğunu belirtmek istiyoruz. Çünkü belediye başkanı ve yasalara aykırı bu teklife olumlu oy veren meclis üyeleri bilerek ve isteyerek makamlarını ve yetkilerini kötüye kullanarak yasaları ihlal etmişlerdir.

Beyt-nahren Arap-Arami Birliği olarak, yasaya aykırı olmasına rağmen bilerek ve isteyerek oy vererek bilerek ve isteyerek yasaları ihlal eden Belediye başkanı Tanju Özcan ve meclis üyeleri hakkında basın yoluyla suç duyurusunda bulunuyoruz.

Mensup olduğu parti CHP genel merkezinin bu ırkçı-Faşist uygulamayla ilgili Tanju Özcan ile ilgili olarak vermiş olduğu göstermelik gülünç bile olmaktan uzak ciddiyetsiz ve saygısız “kınama” kararını protesto ediyor ve halkin akliyla alay eden CHP yüksek disiplin kurulu üyelerini kınıyoruz. .

Helalleşmeden bahseden CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu yayınladığı ve İngilizceye de çevirerek yayınladığı videosunda iktidara gelirlerse Suriyelileri “Güvenlikli bir şekilde Suriye’ye geri yollayacağını söylüyor” kendisine soruyoruz bu “Güvenliği” nasıl oluşturacak? Suriye’yi kan gölüne çeviren, harabeye çeviren ABD ve işbirlikçilerinden ricada mı bulunacak! Yoksa ABD ile mi helalleşecek!  

Bu zihniyetin Yahudi kardeşlerimizi gaz odalarına yollayan Nazi düşüncesinden farkı ne?

Veya tarihe kara leke olarak düşen Nazi zulmünden soykırımından kurtulmak için kaçan Yahudi kardeşlerimize sınırlarını kapatarak infaz edilmelerini veya açlıktan, hastalıktan ölmelerini seyreden zihniyetten farkı ne?

İttihatçı düşüncenin Osmanlının son döneminde, 1940’li yıllarda ki ırkçı-faşist uygulamalarını ilk açıklamamızda belirtmiştik. Son dönemdeki politik yansımalarıyla günümüzde de bu zihniyetin temsilcisi CHP’nin belediye başkanları, milletvekilleri ve parti sözcüleri özellikle Suriyeli mülteciler konusunda aslında Arap halkını hedef alan açıklamaları ve uygulamalarıyla tüm azınlıkların en büyük düşmanı olduğunu ve bu zihniyetinin değişmediğini göstermiştir.

Geçmişte “Hain Araplar” söylemini ilkokul kitaplarına yerleştiren aynı zihniyet, günümüzde de bu ırkçı-faşist zihniyet Suriyeli mülteci kardeşlerimizi hedef alarak ulusal ve uluslararası yasalara, insan olma değerlerine aykırı olarak yeniden hortlatılmak isteniyor.

Beyt-nahren Arap-Arami Birliği olarak, bu ırkçı-Faşist zihniyeti kınıyor ve tüm gücümüzle bu zihniyetin karşısında olacağımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Beyt-nahren Arap-Arami Birliği olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tüm Arap-Arami kökenli soydaşlarımıza seçimlerde bu zihniyet sahibi bir parti olan CHP ve onunla işbirliği yapan partilere oy vermeme çağrısında bulunuyoruz.

Beyt-nahren Arap-Arami Birliği olarak, ırkçılığa-Faşizme söylemde değil icraatta karşıyım diyen tüm kurum, kuruluş, siyasi parti, siyasi gurup, sanatçı, yazar ve şahsiyetleri bu ırkçı faşist zihniyete karşı net tavır almaları çağrısında bulunuyoruz. Bu net tavrı göstermeyenleri bu zihniyetin işbirlikçisi olarak kabul edeceğimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının açmış olduğu soruşturmanın yasaların emrettiği biçimde hassasiyetle yürütülerek,  yasaya aykırı olmasına rağmen bilerek ve isteyerek oy vererek bilerek ve isteyerek yasaları ihlal eden Belediye başkanı Tanju Özcan ve meclis üyelerini kapsayacak şekilde genişletilmesini ve bu zihniyete ülkemizde artık yer olmayacağının sembolü olacak bir karar bağlanmasını diliyoruz.

Saygılarımızla.

Beyt-Nahreyn Arab-Arami Birliği

Union Arabe et Araméen de Mésopotamie

Cemeʿet ël ʿArap u l-Ârâm fî beyt ël Nehreyn

Not: Yeni yazılarıyla  www.beyt-nahreyn.com  sitemizi ziyaret ediniz. Birliğimizle ve yazılarımızla ilgili gelişmeleri izleyin, yayınlamamız için yazı yollayın, yorum yapın, öneride bulunun, çalışmalarımızın güçlenmesi için katkıda bulunun. Görüş ve önerileriniz bizim için önemlidir.