Minnacık Canımı Aldınız ! Verecek Başka Şeyim Yok ! ülkemi Halkıma Geri Verin ! – Mim Yavuz Binbay

Sans titreAslında bu konuda yazmaya elim varmıyor. İnsan bu dram ötesi durum için ne yazabilir ki ! yazarsa ne etkisi olabilir ki ! Tüm alanlara kan emiciler bu denli hâkim olmuşken hiçbir etkisi olmaz. Ama dayanamadım. Bu kadar riyakârca hamaset nutuklarına dayanamadım ! Bu yazıyla feryat etmek istedim. Feryadımın ;

Kan emiciler ve aveneleri üzerinde hiçbir etkisi olmayacağı kesin ama belki Aylan ve adlarını bilemediğimiz denizlerde boğulan hatta boğulduklarından haberimiz dahi olmayan yüzbinlerce mülteci kardeşime onlar için daha fazlasını yapamadığım anlamında bir özür yazısı olur.

Günlerdir hamasetle sevgili Aylan’ın minnacık bedeni üzerinden yazılıp çiziliyor. Sanki ilkmiş gibi sanki cesetlerle dolu Akdeniz ve Ege’de buna benzer trajediler bir daha tekrarlanmayacak! Sanki olan bitenden haberleri yokmuş gibi riyakârca timsah gözyaşları döküp sergileyecekleri yeni barbarlıklara hazırlık yapıyorlar.

Oysa yıllardır emperyalist planlar sonucunda yurtlarından edilen on milyonlarca mülteci sığınacak yer arıyor. Ulaştıkları yerlerde karın tokluğuna köleler gibi çalıştırılıyorlar, horlanıyorlar, itilip kakılıyorlar.

Çocukları sokaklarda eğitimsiz büyüyor çünkü ulaştıkları hiçbir ülke BM çocuk sözleşmesi hükümlerine rağmen onları okula dahi kaydetmiyor. Onları eğitimsiz bir geleceğe geleceksizliğe mahkûm ediyorlar. Harabelere birkaç aile sığınıyor, sığınacak harabe bile bulamayanlar sokaklarda, kaldırımlarda, parklarda bir aile yaşamları olmadan yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyorlar.
Yetişkinler mafyanın değişik alanlarına yem oluyorlar. Ve Aylan ve ailesi gibi insan tacirlerine yem olan on binlerce mülteci Ege ve Ak denizde boğulmaya terkediliyor.

21. yüzyılın Arap soykırımı olarak adlandırılacak katliamların kalemşorları utanmadan konuyu basit bir mültecilik sorunu olarak sunmaya çabalayarak, utanmadan hayâsızca mültecilerin neden başka yerlere gitmediğini sunmaya çalıştıkları yazılar yazıyor. Soykırımın suçluları lütfedercesine birkaç yüz mülteci kabul edeceklerini buyuruyorlar veya birkaç dolar yardım yaparak eserleri olan ateş çemberinde tutulmaları tekliflerinde bulunuyorlar. Tarih sınırlıda olsa her şeyi kaydediyor. Bu soykırım sorgulanmaya başladığında hepiniz bu kadim coğrafyanın halkları Arap-Süryani-Kürt-Ermeni-Yezidi halklarının katledilmesine sebep olduğunuz için insanlık suçu soykırımdan yargılanacaksınız.

Arap coğrafyasında milyonlarca kişinin ölümüne, milyonlarcasının mülteci durumuna düşmesine sebep olan 21. yüzyılın trajedisinin sorumlusu olarak sunulan Deash katliam ordusunu kim kurdu ve bölgeye kim ne için sürdü Wikileaks belgeleri bunu net olarak açıklıyor. Timsah gözyaşları dökerek efendilerinin suçlarını örtmek için sorunu basit bir mülteci sorunu olarak sunmaya çalışan kalemşorlar yüreğiniz varsa yüzbinlerce insanın ölümüne simge olan Aylan’ın ölümüne sebep olan asıl sebepleri yazınız! Belki bu güne kadarki aymazlığınıza bir özür olur!

Onların vatanlarını sizin ağababalarınız katliam orduları kurarak işgal etti ! Onları vatansız bıraktı, ABD, Avrupa ve her boy ve soydan yerel işbirlikçileri bu cehennemi siz yarattınız katliam ordularınızı beslemekten vazgeçin, katliam ordularınızı geri çekin onlara vatanlarını geri verin! Suriyeli-Iraklı-Libyalı-Yemenli olmayan tüm güçlerin Suriye’yi-Irak’ı-Libya’yı-Yemeni terk etmesi ve bölgede sadece bölge halklarının diyaloğuyla silahsız çözümden yana çağrılar yapın.

20. yüzyılda Ermeni-Süryani-Yahudi soykırımlarına engel olamadık. Onlardan özür üzerine özür diliyoruz. Ama gelişmeler onu gösteriyor ki bu özürlerden gerekli dersleri çıkarmaktan hala çok uzağız. Çünkü 21. Yüzyılın soykırımına engel olamıyoruz ve en tehlikelisi görmek istemiyoruz.

21. yüzyılın soykırımı mağduru kardeşlerim sizlere yaşatılan bu trajediye engel olamadığımız için özür diliyorum. İnsanım diyen herkesi net ve karşılığı olan tepkilerle 20.yüzyılda olduğu gibi yıllar sonra değil hemen şimdi bu soykırıma sesiz kalmamaya çağırıyorum.

Mim Yavuz Binbay

Yazının linkleri;

http://www.kurdistan-aktuel.org/turkiye/minnacik-canimi-aldiniz-h2485.html

http://www.ikincibaski.com/kose-yazisi/1/minnacik-canimi-aldiniz-verecek-baska-seyim-yok-ulkemi-halkima-geri-verin.html

http://www.siirtnews.com/haber-7118-minnacik_canimi_aldiniz__verecek_baska_seyim_yok__ulkemi_halkima_geri_verin_mim_yavuz_binbay_yazdi.html

http://www.ozgurhabergazetesi.com/makale.asp?makaleno=3360