HALEP/ȞELEPO EYŞ ȞEL HUVE – İNSANLIK MİRASI HALEP’LE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

bnBeyt-Nahreyn Arap-Arami Birligi
Cemeʿet ël ʿArap u l-Ârâm fî beyt ël Nehreyn
Union Arabe et Araméen
Mail- araskem@gmail.com web-site : www.beyt-nahreyn.com

Uzun süredir coğrafyamızda karıştır, katliam yap, çaresiz bırak, kendine bağla, işbirlikçi devşir, barıştır politikalarıyla coğrafyamızı kana bulayan güçler halklarımıza karşı piyonları aracılılığıyla yaptırdığı katliamlarla insansızlaştırma, göçettirme yetmezmiş gibi insanlık tarihinde önemli kültürel miraslar olarak kabul edilen şehirlerimizi de harabeye çevirdiler.

Ayn’el Arab (Kobané) de ABD ve müttefiklerinin uçak şovlarıyla uygulanan katliamlar ve harabeye çevirme ve insansızlaştırma operasyonundan sonra aynı şovun Halep’te uygulanma girişimleri gözlenmektedir. Bu politikalar sonucunda Kobané/Ayn’el Arap’ta yıkım, katliam ve insansızlaştırmadan başka bir gelişme oldu mu? Hayır. Ayn’el Arab/Kobané harabeye döndü yeniden inşası koşullar oluşsa bile on yılları alacak. 200’000 Ayn’el Arab/Kobané’li topraklarından koparılarak mülteci duruma düşürüldü. Uygun koşullar oluşursa bile ne kadarının geri döneceği şüpheli işte ABD ve müttefiklerinin politikalarının halklarımıza uygun gördüğü çözüm bu !

Bu politikaların uygulanması durumunda halklarımız ( Arap-Kürt-Süryani-Ermeni-Êzidî-Türkmen-Alevi-Sünni-Nusayrî) her halükarda kaybetmeye mahkûm edilmiştir. Yabancı güçlerin provokasyonları devam ettikçe, halklarımız bu provokasyonların etkisiyle bu güçlerle işbirliğine yanaşıp kurtarıcı olarak gördükçe halklarımız kaybedecek ve bu güçler bir yüzyıl daha coğrafyamızdaki hegemonyalarını sürdürmeye devam edecekler.

Halklarımızın başına bu belayı kimler musallat etti? bugün kargaşanın kaynağını oluşturan tümü dünyanın çeşitli bölgelerinden toplanmış yabancı terörist güçlerden müteşekkil güçlerin destekçileri Kimler? Bu güçleri bu bölgeye kimler tahkim ettirdi? Halklarımızı bu çaresizliğe kim sürükledi?

Bizlerin Beyt-Nahreyn coğrafyasının asal halkları Araplar-Kürtler-Süryaniler- Ermenilerin vd. net bir planları olmadığı ve katliamcılarından medet uman çaresizlik politikalardan vazgeçmediği sürece;

Halklarımıza tüm bunları layık görenler, halklarımızın acılarından beslenenler riyakârca her gün yeni planları olduğu savıyla, coğrafyamızı harabeye çevirmeye, halklarımızın acılarından beslenmeye ve halklarımızı çaresizce işbirlikçi köleliğe mahkûm etmeye devam edecekler.

Halep’e dış güçlerin müdahalesi Kobané/Ayn’el Arab’ta olduğu gibi bir kurtuluş değil, ikinci bir yıkım, ölüm, topraklarından kopuş ve çaresizce işbirlikçi kölelik getirecektir.

Halep’in, Ayn’el Arab/Kobené’nin, Afrin’in, Musul’un, Şengal’in tüm kadîm Beyt-Nahreyn/ Mezopotamya coğrafyasının kurtuluşu tüm yabancı güçlerin coğrafyamızdan çekilmesiyle ve coğrafyamızın asal halklarının demokratik ittifaklarıyla oluşacak işbirlikleriyle gerçekleşecektir. Bunun dışındaki tüm girişimler halklarımıza yıkımı, topraklarımızda mülteciliği, katliamları, yüzyıllar sürecek halklar arasında düşmanlıkları, işbirlikçi köleliği dayatacaktır.

Uluslararası güçlerin ve müttefiklerinin açıklamalarında da anlaşılacağı gibi Suriye ve Irak’ta kaosu derinleştirmekten başka kalıcı bir barışı sağlamaya yönelik hiçbir planları, niyetleri ve çabaları yoktur. Suriye’de devlet mekanizmasını yok etmeye çalışanlar yerine hangi katliamcı gücü ikame ettirmeyi düşünüyorlar ?

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği olarak, bu coğrafyanın asal halkları Arap-Arami-Kürt-Ermeni-Êzidî-Türkmen-Nusayri-Hristiyan-Müslüman Sünni ve Alevi-Şii güçlerin dinamiklerine ve politikacılarına; dış güçlerle köleliği esas alan halklarımızı birbirine kırdıran ittifaklardan medet ummak yerine, kendi aramızda eşitliği esas alan demokratik ittifakları esas almaları çağrısında bulunuyoruz.

Bir yüzyıl boyunca benzer bir politika sonucunda halkların üzerine bir karabasan misali çöken rejimlerle halkların demokratik taleplerini anti-demokratik yöntemlerle bastırmaya çalışarak ayakta durmaya çalışan Bölge devletleri Türkiye-Irak-İran ve Suriye’yi bir yüzyıl daha aynı politikaların esiri olmamaya, halkların taleplerini yansıtacak demokratik ittifaklarla sorunlara çözüm üretmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Bu devletlerin demokratikleşebilmeleri için yüzyıl önce onlara aynı güçlerce dayatılan işbirlikçi kölelik politikalarından vazgeçmeleri gerekir.

Halkların demokratik taleplerini esas alan politikaları esas almaları durumunda coğrafyamızı kana bulayan, yıkıma uğratan, yüzyıllık halklar arası düşmanlığı ve yeni bir köleliği dayatan sorunlardan ve bugün coğrafyamızda yaşanan kaosun müsebbibi katliamcı çetelerden kurtulmak ve kalıcı bir çözümü tesis etmek çok kısa bir sürede mümkün olacaktır. Bölge devletlerinin halkların ittifakını esas alan politikaları esas almaları çağrısında bulunuyoruz.

Barış, halkların özgürlüğü ve demokratik kalıcı bir çözüm dış güçlerin işbirlikçi köleliğiyle değil, halkların demokratik işbirliğiyle mümkündür. Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği olarak bu coğrafyanın tüm asal halklarını temsil eden güçlere eşitlik temelinde bir ittifak çağrısı yapıyoruz. Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği olarak tüm dinamiklerimizle böylesi bir ittifaka her türlü siyasal ve teknik desteği vermeğe ve koşulsuz olarak ittifakta yer alacağımızı deklere ediyoruz.

Bu temelde geliştirdiğimiz ittifaklar sayesinde katliamcı çetelerin Halep, Anbar, idlib, Morak, Babil, Felluce, Şengal, Rabia, Diyalé, Mansuriye, El-Cubur, Bağdat vb. yerlerde nasıl hezimete uğratılarak geriletildiği net olarak gözlemlenmektedir. Dikkati çekmek istediğimiz nokta bu bölgelerde malum güçlerin herhangi şov bombardımanlarının olmamasıdır.

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği olarak, tüm demokratik güçleri Halep-Kobané-Anbar-Şengal… ve diğer bölgelerdeki halklarımızın onurlu direnişlerine destek olmaya, işbirlikçi ve dış güçlerin topraklarımızı terk etmesi için destek vermeğe çağırıyoruz.

Halep beyt-nahreyn halklarınındır. Kobané/Ayn’el Arap’ta olduğu gibi oyuna gelmeyerek coğrafyamızdaki kaosun müsebbibi tüm yabancı güçleri kurtarici olarak görmüyoruz ve topraklarımızı terk etmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Mim Yavuz Binbay
Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği
Cemeʿet ël ʿArap u l-Ârâm fî beyt ël Nehreyn
Union Arabe et Araméen
Mail- araskem@gmail.com web-site : www.beyt-nahreyn.com

Haberin linkleri;

http://www.milliyet.com.tr/halep-icin-dayanisma-cagrisi-diyarbakir-yerelhaber-476398/

http://haberciniz.biz/halep-icin-dayanisma-cagrisi-3309256h.htm

http://www.haberflash.com/HALEP-ICIN-DAYANISMA-CAGRISI-313156.html#.VGphgcmubs4

http://www.haber3.com//halep-icin-dayanisma-cagrisi-3020522h.htm

http://www.iha.com.tr/haber-halep-icin-dayanisma-cagrisi-410873/