Necim GÜL’ün Siirt’te Bir Varmış Bir Yokmuş Kitabı çıktı

ÖN SÖZ

Bu kitap, Siirt yöresine ait anlatıların dünya kültür atlasındaki yerlerini almalarını sağlamak ve bu değerli kültürel mirasın yeni nesillere aktarılması amacıyla yazılmıştır. Siirt yöresine ait anlatılar şüphesiz bu kitaptakilerle sınırlı değildir. Bu kitaptaki anlatıların çoğu, masal anlatıcısı olan annemden bizzat dinlediklerimdir. Daha kapsamlı bilimsel saha çalışmasıyla yöremize ait unutulmuş bir çok anlatının gün yüzüne çıkarılacağı muhakkaktır.

Bu kitaptaki anlatılar belli bir yaş grubundaki okur kitlesine dönük hazırlanmamıştır. “Karra ke fi…” ile başlayıp “Tûfé tûfé…” masal tekerlemesi ile biten anlatıların uygun olanlarının ilkokul öğrencilerimiz için düzenlenmesi ve bunların müstakil masal kitabı şeklinde çocuklarımızın beğenisine sunulması bu kitap ile ilgili en önemli beklentimdir.

Kitapta siirt yöresinden derlenen 41 anlatı bulunmaktadır.

Kitabın videolu tanıtımı;

Illüstrasyon: M. Şefik GÖRGİN

Editör: İsmet NAKİPOĞLU

Isteme adresi :siirt.arapcasi@gmail.com

Necim GÜL

1972 yılında Siirt’te doğdu. Gazi İlkokulu, Kazım Karabekir Ortaokulu ve Siirt Lisesini bitirdikten sonra 1994 yılında Siirt Eğitim Fakültesinden mezun olarak aynı yılda öğretmenliğe başladı. Askerliğini Adana ilinde kısa dönem olarak yaptı. Çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu.

2013 yılında “Uzaktan Uzağa” adlı şiir kitabı yayımlanan Necim GÜL’ün daha sonra “Siirt Arapçasını Kurtarmak” adlı kitabı çıktı. Siirt’te çeşitli yerel gazete ve haber sitelerinde yazıları yayımlanan yazarın Siirt Arapçası için kendi geliştirdiği Latin alfabesinin kullanıldığı basıma hazır Siirt Arapçası-Türkçe sözlük çalışması da bulunmaktadır.