Basına ve Kamuoyuna – Filüksinos Saliba Özmen Mardin ve Diyarbakır Süryani Metropoliti

Dün ve bugün ulusal basında, Diyarbakır Alipaşa Mahallesindeki tarihi Meryemana kilisesinde çok sayıda silah ve mühimmat bulunduğuna ilişkin haberler çıkmıştır. Diyarbakır Meryemana Kilisemizle ilgili yapılan bu haberler tamamen uydurma ve gerçek dışıdır.

Bölgedeki çatışmalardan dolayı can güvenliği nedeniyle kilise papazımız ve ailesi kiliseyi 28.01.2016 tarihinde boşaltıp otele yerleşmiş durumdadır. Evelki gün şahsım, Mardin Kırklar Kilisesi Ruhanisi Gabriel Akyüz ve Diyarbakır Meryemana Kilisisesi Papazı Yusuf Akbulut ile birlikte heyet olarak Diyarbakır Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’u ziyaret ederek kilisemizin tarihi hakkında bilgi verdik, korunması yönünde gereken hassasiyetlerin gösterilmesini rica ettik. Basında çıkan bu mesnetsiz haberler nedeniyle Diyarbakır Valisiyle de gereken görüşmeleri yaptık. Diyarbakır Meryemana Kilisesi ile ilgili yapılan bu haberlerin gerçekdışı olduğu Diyarbakır Valisinin de bilgileri dahilindedir.

Çok hassas bir süreçten geçmekteyiz. Bir an önce ülkemize barış ve huzurun gelmesi için herkesin gereken duyarlılığı göstermesini beklemekteyiz.
Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımla. 31.01.2016

Filüksinos Saliba Özmen
Mardin ve Diyarbakır Süryani Metropoliti