FİLİSTİN SOYKIRIMINA SESİZ KALAN ARAP ÜLKELERİ YÖNETİCİLERİ ARAP ÂLEMİNİN UTANÇ KAYNAĞISINIZ VE TARİH BOYUNCA UTANÇLA ANILACAKSINIZ

Beyt-Nahreyn Arap-AramiBirligi

CemeʿetëlʿArap u l-Ârâm fî beytëlNehreyn

UnionArabe et Araméen

بيت-نهرين اراپ-ارامى  بيرليكي

Mail- araskem@gmail.com web-site : www.beyt-nahreyn.com

FİLİSTİN SOYKIRIMINA SESİZ KALAN ARAP ÜLKELERİ YÖNETİCİLERİ ARAP ÂLEMİNİN UTANÇ KAYNAĞISINIZ VE TARİH BOYUNCA UTANÇLA ANILACAKSINIZ

Tüm dünyanın gözleri önünde acımasızca, barbarca, tüm insani değerlere aykırı bir soykırım uygulanmaktadır. Türkiye dışında soykırımı durdurmak için samimi bir tavır ortaya koyan ve çaba gösteren başka bir ülke olmadığını gözlemlemekteyiz.

Latin Amerika ülkeleri Peru, Kolombiya, Venezüella, Arjantin, Brezilya vd. tepki verirken Arap ülkeleri yöneticileri olarak korkakça, alçakça birkaç çıkar gözeterek sesiz kalmanız utanç vericidir. Bu utanç verici hainliğinizi tarihin kaydettiği gibi, bu hainliğiniz Arap âleminin ve insani değerleri olan her insanın hafızasına da kaydolmuştur.

Tarih nasıl çöl aslanı Ömer Muhtarı Arap âleminin direniş sembolü olarak gönüllere nakşetmişse, Tarih var oldukça sizler de utançla korkak olarak, hain olarak anılacaksınız.

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği olarak çağrımızı yeniliyoruz, tüm devletlere ve siyasi grup ve demokratik çevrelere; Kutsalınız varsa kutsalınız adına, insani değeriniz varsa inandığınız değerler adına size sesleniyoruz. Beş bin yıldır sadece yıkıma, gözyaşına, acılara, katliamlara, soykırımlara, sadece insanlık suçlarına sebep olan bu savaşı durdurmak için somut adımlar atmanız çağrısında bulunuyoruz.

Son gelişmeler ışığında artık bölge devletleri; Türkiye, Mısır, Iran, Lübnan, Ürdün ve diğerlerinin net olarak anlamalıdır ki güvenlikleri ve bekaları Gazze’den başlıyor.

Bu konuda Türkiye’nin yapmış olduğu diplomatik barış ve insani yardım destek girişimlerini takdir ediyor ve destekliyoruz.

İki devletli ve başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurulmadıkça bölgede istikrar sağlanamaz, bölge ülkelerinin ulusal güvenliği ve bekaları sağlanamaz!

Mim Yavuz Binbay

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği onursal başkanı