Basın açıklaması; IRKÇILIK DEMOKRATLIK DEǦİL – İNSANLIK SUÇUDUR!



Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birligi
Cemeʿet ël ʿArap u l-Ârâm fî beyt ël Nehreyn
Union Arabe et Araméen بيت-نهرين اراپ-ارامى   بيرليكي

Basın açıklaması; IRKÇILIK DEMOKRATLIK DEǦİL – İNSANLIK SUÇUDUR!

Yerel seçim propaganda süresince bazı partiler savaş mağduru Suriyeli kardeşlerimiz üzerinden Arap halkına karşı ırkçı söylemleri bir seçim vaadi haline getirdiler. Bu konuda en çarpıcı olanları CHP’li adaylar ve yöneticileri oldu. Kendisini demokratlık yaftası ile sunan İttihatçı zihniyetin tekne kazıntısı olan bu partiye hatırlatmak isteriz ki, IRKÇILIK DEMOKRATLIK DEǦİL – İNSANLIK SUÇUDUR!

CHP genel başkanı birçok söyleminde savaşın yıkımından kaçıp sığınmak zorunda kalan Suriyeli kardeşlerimizi hedef alan açıklamalarda bulundu. Ne yazık ki ilgili şahıs hesabına geldiğinde Seyyid olduğunu iddia ederek bu makamı kullanmakta ama gereklerini yapmamaktadır. Eğer gerçekten Seyyid (Evlad-î Resul) isen Arap asıllısın aslına sahip çık devşirme olma!

Başkanını örnek alan Bolu Belediye ve İzmir/Kemalpaşa başkanları dünyanın her yerinde yargılanmaya konu olacak ırkçılık olarak kabul edilen söylemler ve seçim vaatleriyle bir seçim propagandası yürüttüler. Ve CHP-HDP-IYI parti ve SP’nin oylarıyla seçilir seçilmez ilk icraatında Suriyeli Arap kardeşlerimizi hedef alan bir icraatta bulunarak belediyenin sosyal yardım fonlarından yapılan destekleri durdurdular.

Beyt-nahreyn Arap-Arami Birliği olarak, Bolu ve İzmir/Kemalpaşa belediye başkanlarını ve hangi partiden olursa olsun benzerlerini seçim propagandaları süresince yaptıkları tüm ırkçı söylemleri kınıyor ve kendilerine iade ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yasalarında suç olan “bir ırkı, halkı, azınlığı hedef alan ırkçı söylemler” dolayısıyla, ayrıca halkın vergilerinden yardım amacıyla oluşmuş fonları hiçbir yasal dayanağı olmadan ırkçı anlayışla keyfi olarak durdurmaları sebebiyle suç duyurusunda buluyor ve savcıları göreve çağırıyoruz.

Beyt-nahreyn Arap-Arami Birliği olarak, ırkçılara ve ırkçı politikalara ve projelere oylarıyla destek verip savaş mağdurlarını hedef alan projelerin uygulanmasına zemin hazırlayan HDP-IYI parti ve SP bu konuda suç ortakları olarak kınıyoruz. Bu partilerin ırkçı Tanju Özcan’ın ve İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın Suriyeli mülteciler üzerinden Arap halkını hedef alan uygulamaları ve söylemleri hakkında açıklamalarını bekliyoruz. Açıklama yapmadıkları takdirde bu suç ortaklıklarını onaylayacaklardır.

Buna karşılık bu konuda duyarlılık gösterip ırkçılara insanlık dersi veren Ağrı Belediye başkanı Sayın Savcı Sayan’a Beyt-nahreyn Arap-Arami Birliği olarak en içten şükranlarımızı sunarız.

Beyt-nahreyn Arap-Arami Birliği olarak, Türkiye’de yaşayan Arap halkı mensuplarına, savaş mağduru Suriyeli soydaşlarımız üzerinden Arap halkını hedef alan ırkçı söylemleri ve anlayışı sebebiyle başta CHP olmak üzere bu politikalara destek veren diğer partiler bu irkçi söylemlere son vermedikçe ve Arap halkından özür dilemedikçe oy vermemeleri çağrısında buluyoruz.  

Beyt-nahreyn Arap-Arami Birliği olarak, CHP ve türevi partileri Arap halkını hedef alan ırkçı söylemlerine son vermeleri çağrısında bulunuyoruz. Son vermedikleri takdirde haklarında hukuksal süreç başlatacağımızı belirtiriz.

Mim Yavuz Binbay

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birligi

Cemeʿet ël ʿArap u l-Ârâm fî beyt ël Nehreyn

Union Arabe et Araméen

بيت-نهرين اراپ-ارامى   بيرليكي