CANIMIZI YAKIYORSUNUZ YETER ! – Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birligi

bn

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birligi
Cemeʿet ël ʿArap u l-Ârâm fî beyt ël Nehreyn
Union Arabe et Araméen
Mail- araskem@gmail.com web-site : www.beyt-nahreyn.com

CANIMIZI YAKIYORSUNUZ YETER !

Son dönemlerde birçok basın yayın kuruluşlarında bölgemizde yaşanan katliamlara varan insanlık dramlarıyla ilgili tamamen servise dayalı magazinvari yayınlar göze çarpmaktadır. Hatta bazı haberler tekrar tekrar ısıtılarak verilmektedir. Bunlardan bazılarını sıralayacak olursak, ISID’in korkulu rüyası ojeli tırnaklar, motosiklet kulübünden Kobaniyé destek, Êzidi kadınlara şöyle birde böyle eziyet ve tecavüzler yapıldı, ISID katliamcıları sanki bu uygulamayı Irak ve Suriye’nin diğer bölgelerinde uygulamamışlar gibi Êzidi kadınlar pazarda şöyle böyle satıldı, çatışmalar ve müdahale edilmesi gereken sadece bir noktaymış gibi ABD ve müttefiklerinin Suriye topraklarını bombalamasının hiçbir uluslararası hukuk dayanağı olmamasına rağmen ABD bombardımanlarını şov sunar gibi bu tepede bombalandı, insanlar ABD bombardımanlarını alkışlıyor yollu haberlerle bir yandan kaybettiğimiz onurlu çocuklarımızın onurlu direnişine, onurlu kadınlarımıza saygısızlık ediliyor bir yandan da haberleri ısıtıp ısıtıp yeniden vererek;

CANIMIZI YAKIYORSUNUZ YETER !

ONURLU DİRENİSÇİLERİMİZE VE KADINLARIMIZA SAYGISIZLIK EDİYORSUNUZ YETER!

BEYT-NAHREYN’in (Mezopotamya’nın) tüm coğrafyasına yayılmış direnişi efendilerinize yaranacaksınız diye şovlarınıza alet edip dar bir bölgeye sıkıştırarak efendilerinizin şovuna katkıda bulunuyorsunuz bu oyununuzu görüyoruz YETER !

Suriye ve Irak sorunu Türkiye’de tüm siyaset ve uzantıları çevrelerince iç siyasetin neredeyse birinci malzemesi olmuş durumda. Bu durum Suriye’de ve Irak’ta devam eden çatışmaların sadece Ayn’el Arab – Kobané merkezli görülmesine yol açıyor. Bu görünüm hem Kürtlerin hem de Arapların hem direnişlerini hem de gelecekteki ilişkilerini olumsuz etkiliyor.

Bu politikaların bugünkü etkileri sonucunda Suriye’de 300’000 den fazla insan öldü, sekiz buçuk milyona yakın Suriyeli ülke içinde ve dışında sığınmacı duruma düştü. Irak’ta ise üç buçuk milyon insan öldü, milyonlarca insan göçmen durumuna düştü. Suriye ve Irak tamamen uluslararası bir savaş alanına dönüştü. Hali hazırda Suriye’deki yabancı kökenli savaşanların sayısı Suriye kökenli savaşanlardan daha fazladır. Bölge ülkelerinden (Türkiye, İran, Lübnan) katılımını da sayarsak hemen hemen iki katı yabancı savaşan var. Bunlar yetmezmiş gibi şimdide halklarımızın katliamlarına sebep olan malum güçlerce « Beyaz kefenliler » diye bölge halklarının dinamiklerinin dışında hayali bir El-Kaide grubu servis edilmeye çalışılmaktadır. Bu girişim halklarımızın (Arap-Kürt-Süryani-Ermeni-Türkmen-Ezîdi vd,) onurlu direnişini gölgeleme girişimidir.

Biz Beyt-NAHREYN Arap-Arami Birliği olarak Suriye’de ve Irak’ta halkların demokratik dinamiğini yansıtacak bir barışın sağlanabilmesi için; her ne sebeple olursa olsun Suriye’ye ve IRAK’a savaşmaya gitmiş tüm yabancı güçlerin Suriye’yi ve Irak’ı terk etmesi gerektiğini belirtiyoruz. Dış güçlerin müdahalesi olmadığı taktirde halklarımızın onurlu direnişi bu barbarlığa son verebilecek güçtedir.

Beyt-NAHREYN Arap-Arami Birliği olarak Suriye ve Irak’ta Emperyalistlerin figüranı ISID ve uzantılarına karşı onurlu bir direniş sergileyen Beyt-Nahreyn coğrafyasının asal halklarının (Arap-Kürt-Süryani-Ermeni-Türkmen-Ezîdi vd.) dinamiklerinin direnişlerinin iradesine saygımızın bir ifadesi olarak savaşçı yollamayacağımızı ancak her türlü teknik desteği sağlayacağımızı deklere ediyoruz. Zaten ailelerini güvenli bölgelere ulaştıran Arap-Kürt ve diğer halkların gençleri vatanlarını savunmaya koşuyor.

Beyt-NAHREYN Arap-Arami Birliği olarak Suriye’de ve Irak’ta halkların demokratik dinamiğini yansıtacak bir barışın sağlanabilmesi için destek olmak isteyen Türkiye’deki tüm siyasi güçlere; katkı sunmak istiyorsanız parti ayırımı yapmadan somut sonuçları olacak hep birlikte bu katliam senaryolarının figüranı olmayacağınızı deklere eden Diyarbakır’da, İstanbul’da ve etkili olacağınız merkezlerde milyonların katılacağı barış mitingleri düzenleyin dünyaya bu katliam senaryolarını teşhir edin. Gene ayırım gözetmeden hep birlikte hem göçmenlere hem de savaş bölgelerine ulaştırılacak ortak yardım kampanyaları düzenlemeleri çağrısında bulunuyoruz.

Basın yayın kuruluşları ve yazarlarına, belirsizlik politikalara destek niteliğindeki sadece gaz veren hiçbir karşılığı olmayan direnişi gölgeleyen, halkları birbirine hedef gösteren uzun süreçte halklar arası düşmanlık tohumlarının ekilmesine sebep olacak ve sonuçta katliamcıların senaryolarına destek olan yazılar yayınlamaktan vazgeçmenizi ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna nokta atış yapabilen bir teknolojiye sahip olan ABD’nin havadan cephane yardımı adı altında yapmış olduğu operasyonda cephanenin yarısını ISID noktalarına yollamasını manidar buluyoruz.

Suriye’de Irak’ta ölüm her yerde Suriye ve Irak’ta IŞİD ve müttefiklerine karşı direniş Beyt-Nahreyn’in asal halklarının tüm dinamikleriyle her yerde. Sadece son bir hafta içinde bize ulaşan bilgilere göre Suriyede ; Halep, Dimaşk, İdlib, Hama, Homs, Der Zor, Dara, Kuneytra ve Ayn-el Arap (Kobane)’da 274’u sivil, 58’zi Suriyeli rejime muhalif gruplardan, 94’dü Suriyeli olmayan muhalif gruplardan, 23’ü kimliği bilinmeyen muhalif, 127’si IŞİD’li, 9’zu Kürt 15’i Arap kökenli (Şammar kabilesi mensubu) 24 YPG’li savaşçı, 32’si Ulusal Savunma Gücü milisi, 42’si düzenli güvenlik gücü asker ve polisi hayatlarını kaybetmişlerdir.

Irak ordusunun yerel milislerle birlikte yaptığı kapsamlı  operasyonla Bağdat’ın 60 kilometre güney batısındaki Babil’e bağlı Curf El Sakhar kasabasında IŞİD’in kontrolüne son verilmiştir.

Irak’ta ; Babil kentinde IRAK ordu güçlerinin halk dinamiklerinin desteğiyle gerçekleştirdiği harekâtında Babil’de örgütün bölge lideri öldürüldü, Babil IŞİD militanlarından temizlendi. IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka’da ise IŞİD vahşetinin sokaklardaki bir yansıması olan, kafası kesilmiş Suriye askerlerinin cesetleri ortalıkta hala sergileniyor. Katliamcı güçlere karşı Irak Ordusu, Peşmerge güçleri, YPG ve diğer halk dinamiklerinin desteğiyle mücadele aralıksız devam ediyor.

Bölgemize barış ve huzurun dış güçlerle değil bölge halklarının dinamiklerinin ittifakıyla gelebileceği unutulmamalıdır. Saygılarımızla.

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birligi
Cemeʿet ël ʿArap u l-Ârâm fî beyt ël Nehreyn
Union Arabe et Araméen

 

Haberin linkleri ;

http://www.milliyet.com.tr/beyt-nahreyn-arap-arami-birligi-nden-diyarbakir-yerelhaber-446060/

http://www.kurdistanaktuel.com/orta-dogu/canimizi-yakiyor-unuz-yeter-h1406.html

http://www.mardiniletisimgazetesi.com.tr/yazi/72/canimizi-yakiyorsunuz-yeter

http://www.ogunhaber.com/haber/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-haberi-357266h.html

http://www.iha.com.tr/diyarbakir-haberleri/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-diyarbakir-899185/

http://www.haberkenti.com/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-241567h.htm

http://www.akithaber.com/haberoku.php?HID=2070569&Haber=http://www.haber3.com//beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-2981397h.htm

http://www.diyarbakirgundem.com/genel/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-h16981.html

http://www.haber3.com/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-2981397h.htm

http://www.bugun.com.tr/son-dakika/beyt-nahreyn-arap-arami–haberi/1321174

http://haberciniz.biz/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-3264598h.htm

http://www.mansethaber.com.tr/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-77021h.htm

http://www.ajansmanisa.com/483708-haber-beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama

http://www.haberinadresi.com/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-h80996.html

http://www.politikars.com/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-205813h.htm

http://www.gundemelazig.com/genel/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-h111214.html

http://www.haberx.com/beyt_nahreyn_arap_arami_birliginden_suriye_ve_iraka_iliskin_aciklama%2817,n,11720249,750%29.aspx

http://www.manisagundemi.com/453015-haber-beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama

http://www.samsunahaber.com/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-226139h.htm

http://www.aydinlife.com/beyt-nahreyn-arap-arami-birligi-nden-suriye-ve-irak-a-iliskin-aciklama-39335.html

http://www.haberordu.com/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-86482h.htm

http://usak.habermonitor.com/tr/haber/detay/beyt-nahreyn-arap-arami-birligi-nden-suriye-v/496883/

http://www.arcaajans.com/haber/guncel/beyt-nahreyn-arap-arami-birligi-nden-suriye-ve-irak-a-iliskin-aciklama/478638/

http://www.habertadinda.com/genel/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-h34097.html

http://www.haberdenhaber.com/genel/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-h397927.html

http://adanaajans.net/genel/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-h98152.html

http://www.guneyhaber.com/haber/58773/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama.html

http://www.zonguldak.net/turkiye/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama/

http://yurthaber.mynet.com/diyarbakir-haberleri/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-1554797

http://www.malatyagercek.com/genel/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-h667813.html

http://www.yenihaberler.com.tr/genel/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-h59337.html

http://www.ajanskonya.net/genel/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-h76576.html

http://www.bafravip.com/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-461343h.htm

http://www.orhangazirehberi.net/genel/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-h50636.html

http://www.nevsehirgazete.com/HD916880_beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama.html

http://www.hakimiyet.com/genel/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-h665974.html

http://www.haberdata.com/genel/beyt-nahreyn-arap-arami-birliginden-suriye-ve-iraka-iliskin-aciklama-h70295.html