ĞADİR HUMM BAYRAMI KUTLU OLSUN

bn

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birligi
Cemeʿet ël ʿArap u l-Ârâm fî beyt ël Nehreyn
Union Arabe et Araméen
Mail- araskem@gmail.com web-site : www.beyt-nahreyn.com

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği olarak Alevi/Nusayri kardeşlerimizin ĞADİR HUMM BAYRAMI’nı kutluyoruz.

ĞADİR HUMM BAYRAMI’nın komşu ve kardeş Suriye halkına, ülkemize ve dünyamıza barış ve huzur getirmesini ve öncelikle de toplumumuzun önde gelenlerinde İnsani yardım ve dayanışma konusunda sorumluluk duygusunu geliştirmesi temennisinde bulunuyoruz.

Bir yanda katledilen İnsanların yanıbaşımızda olduğu bir ortamda, hangi dinden hangi etnisiteden olursak olalım bize iyi bir İNSANIN nasıl olacağını anlatan ama bunu eylemleriyle göstermekte çoğunlukla aciz kalan değerli İnanç, etnik ve politik önderlerimize, aydınlarımıza da bu bayramın samimiyetini hatırlatmasını umuyoruz.

Suriye savaşında emperyalist dış müdahaleyle körüklenen iç savaş neticesinde Kesep’te, Halep’te, Şam’da,Humus’ta, Ayn’el Arap’ta (Kobane’de) ölen her kesimden insanı ve ölüme giderken bile halkını mezhepçilik ve ayrımcılık konusunda uyaran şehit şeyh Bedir Gazel’i de saygıyla anıyoruz.
Tarihi olayları anarken zamanımızın Yezitlerine, Muaviyelerine , Kerbelalarına sessiz kalmak da İnsanlığın bir diğer aybı olmaya devam ediyor. Dünün olaylarını anarken bugün’ün sorunlarına da İlgisiz kalmamalıyız.

Bu kutsal günün anısına bu coğrafyada yaşayan tüm halklara barış, huzur dolu günlerin gelmesini diliyoruz.

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birligi
Cemeʿet ël ʿArap u l-Ârâm fî beyt ël Nehreyn