1 Eylül Dünya Barış Günü açıklaması

bn

 

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birligi

Cemeʿet ël ʿArap u l-Ârâm fî beyt ël Nehreyn

Union Arabe et Araméen

Mail- araskem@gmail.com web-site : www.beyt-nahreyn.com

 

1 Eylül Dünya Barış Günü “Dünya barışına kastedenler kuşku yoktur ki uluslararası hegemonik sistem, bölgesel işbirlikçi güçler ve halklara, inançlara, kültürlere bu coğrafyanın asal dinamiklerine Araplara, Kürtlere, Süryanilere, Êzîdilere, Alevilere, Ermenilere pervasızca saldıran emperyalist güçlerin devşirdiği paravan katliam örgütleridir. Onurlu ve gerçek bir barış, büyük bedeller pahasına da olsa, bu coğrafyanın asal unsurları olan halkların (Araplar, Kürtler, Süryaniler, Êzîdiler, Aleviler, Ermeniler) işbirlikçi ilişkilere dayanmadan özgün soylu direnişler olmadan asla gerçekleşmeyecektir” .

Barış sözcüğünü her gün tekrarlayıp duran Beyt-Nahreyn coğrafyasındaki bugünkü kaosun asıl müsebbipleri emperyalist güçlerin söylemleri sahte ve ikiyüzlü olmaktan öteye bir anlam taşımamaktadır. Kendi iktidarları ve kirli çıkarları için her gün katliamlar yapacak kadar insanlık değerlerinden ve politik ahlaktan yoksundurlar. Barış demagoji değil; hak, adalet, toplum vicdanı demokrasi ve özgürlük demektir.

Dünya Barış Gününde Arap-Aramileri, Kürtleri, Ermenileri, Türkmenleri, Alevileri, Êzîdileri Beyt-Nahreyn coğrafyasındaki tüm unsurları BARIŞ için ortak mücadele etmeye çağırıyoruz.”

Dünya Barış Günü, demokrasi ve özgürlük için direnen, barış ve kardeşlik mücadelesini veren, tüm halklara ve insanlığa kutlu olsun.

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birligi

Cemeʿet ël ʿArap u l-Ârâm fî beyt ël Nehreyn

Union Arabe et Araméen

Mail- araskem@gmail.com web-site : www.beyt-nahreyn.com

http://www.kurdistanaktuel.com/tarih-bu-gunu-de-yazacaktir-makale,366.html

http://www.haberler.com/beyt-nahreyn-arap-arami-birligi-baris-icin-ortak-6438348-haberi/

http://www.yurtgundemi.com/beyt-nahreyn-arap-arami-birligi-baris-icin-haberi-9046276.htm

http://www.sondakika.com/haber/haber-beyt-nahreyn-arap-arami-birligi-baris-icin-ortak-6438348/

http://www.ajans34.com/guncel/beytnahreyn-araparami-birligi-sulh-icin-ortak-h191523.html