Halkımıza karşı sürdürülen Nefret söylemlerine sessiz kalmayacağız.

bn

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birligi
Cemeʿet ël ʿArap u l-Ârâm fî beyt ël Nehreyn
Union Arabe et Araméen
Mail- araskem@gmail.com web-site : www.beyt-nahreyn.com

Kurumumuz Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği, Arap-Arami (Tüm Sami kökenli halk toplulukları) halklarını ve kültürünü hedef alan ırkçı – şoven Nefret söylemlerine sessiz kalmayacağını ve karşı cevap hakkını kullanacağını belirtmiştik.

Geçen hafta basında yer alan “demokrat” bir sanatçı olarak tanıdığımız Leman Sam’ın Arap halkını rencide eden “Hacca ve umreye gitmem çünkü Araplara para kaptırmam” açıklamasını bir talihsizlik olarak addediyoruz.

Hanımefendinin Hacca – umreye gidip gitmemesi kendi takdirleridir. Ama bu takdiri ona Arap halkını rencide etme hakkını tanımaz. Hanımefendinin anlayışına göre Paris’e gidince Fransızlara, Venedik’e gidince İtalyanlara paramı kaptırıyor? Türkiye dışından gelen ziyaretçiler Türklere paramı kaptırıyor? Yok, bu ziyaretler normalse Araplara para kaptırma gibi amiyane Nefret duygusu içeren bir tabiri kullanmak ırkçı – şoven bir algının mahsulüdür ve kendisinin kamuoyunca tanınan demokratlık kimliğine uymadığını ifade etmek istiyoruz.

Aynı tabir daha öncede önder Sav tarafından kullanılmıştı ve kamuoyunda farklı tepkilere sebep olmuştu.

Leman Sam ve önder Sav’a sormak istiyoruz, bu coğrafyanın asal unsurlarından olan, yüzyıllardır beraber yaşayıp ortak değerler yarattığınız Arap halkıyla alıp vermediğiniz nedir?

Nefret suçu kapsamına giren söyleminiz Türkiye Cumhuriyeti dışında kalan Arap soydaşlarımızı Osmanlı sömürgeciliğinin uyduruk “Araplar Osmanlıya ihanet etti” akıldan izan tezlerinden yola çıkarak hedefliyorsa bu daha vahimdir ve gene aynı kapsama girer. Bu durumda haklı olarak size “Osmanlının 400 yıl boyunca bir işgalci olarak Arap coğrafyasında ne işi vardı sorusunu sormak gerek. Sahi Osmanlıların Arap coğrafyasında ne işi vardı? Osmanlı Arap mıydı? 400 yıl boyunca tüm zenginliklerini talan etmesinin sizce izah edilir bir yanı var mı?

Peki, Osmanlının birinci dünya savaşında Almanlarla ittifak yaparak o coğrafyayı kana bulaması hususunu nasıl açıklayacaksınız? Osmanlının emperyalist ittifakları haklıda ulusal kurtuluş savaşı veren Arap halkının ittifakları nasıl ihanet oluyor, kime ihanet oluyor?

Unutulmaması gerekir ki, bizler Arap – Arami halkları olarak Sümer’den, AKAD ’tan beri Beyt-Nahreyn (Mezopotamya) coğrafyasının asal unsurlarıyız ve hala Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında 7-8 milyona sahip bir halkız. Bizler hep buradaydık ve sizlerle diğer tüm halklarla ( Türkler, Kürtler, Ermeniler, Lazlar, Çerkezler vd.) birlikte olmaya devam edeceğiz.  Bizler Arap-Arami halkları olarak bu coğrafyanın diğer birleşenlerine karşı hep hassasiyet gösterdik, diğer birleşenlerinde bizlere aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği olarak, Leman Sam’ı ve önder Sav’ı Arap halkını hedef alan Nefret söylemi kapsamına giren açıklamalarından dolayı Arap halkından özür dilemeye davet ediyoruz.

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği olarak, tüm Arap – Arami halklarını ve Nefret söylemlerine karşıyım diyen tüm demokratları Leman Sam Arap halkından özür dileyinceye kadar, Leman Sam’ın konserlerini ve tüm etkinliklerini boykot etmeğe davet ediyoruz. Saygılarımızla.

Beyt-Nahreyn Arab-Arami Birliği

Union Arabe et Araméen de Mezopotamie

Cemeʿet ël ʿArap u l-Ârâm fî beyt ël Nehreyn

Bize ulaşın: araskem@gmail.com

Açıklamamızınbasın linkleri ;

http://www.diyarbakirhaberleri.com/arap-arami-birligi-sam-ve-sav-i-ozur-dilemeye-5981713-haberi/

http://www.sondakika.com/haber/haber-arap-arami-birligi-sam-ve-sav-i-ozur-dilemeye-5981713/

http://www.haberler.com/arap-arami-birligi-sam-ve-sav-i-ozur-dilemeye-5981713-haberi/

http://www.habertoplam.com/tr/5364bca989e6271384e5317b-index/Arap_Arami_Birligi_Sam_ve_Sav_i_Ozur_Dilemeye_Davet_Etti.html

http://www.sanalbasin.com/diyarbakir-gazeteleri/manset/diyarbakir-yenigun-leman-sama-hac-tepkisi-13516-4853452.html