SOHRAM-Der eğitim desteği programından destek alan Savaş Mağduru Suriyeli öğrencilerden Ukraynalı çocuklara destek mektupları ve resimler – Mim Yavuz Binbay

SOHRAM-Der eğitim desteği programından destek alan Savaş Mağduru Suriyeli öğrencilerden Ukraynalı çocuklara destek mektupları ve resimler.

SOHRAM-Der eğitim desteği programından destek alan Suriyeli öğrenciler aynı duyguları yaşadıkları Ukraynalı kardeşlerine onların acılarını hissettiklerini ve bildiklerini yansıtan mektuplarını yazdılar ve resimlerini çizdiler.

Irkçı ve ayırımcı bazı yayınlara ve yaklaşımlara rağmen hangi ırktan, hangi renkten, hangi milletten olursa olsunlar çocuklar dayanışmalarına engel olamadığını, olamayacağını yansıttılar. 

Savaşın yıkımının, acıların ırk, ten ve göz rengi ayırmadığını yansıttılar.

Sahip oldukları tek olanaklarıyla duygularıyla, dualarıyla, mektup ve resimleriyle Ukraynalı kardeşlerinin yanında olduklarını haykırdılar.

Bu resim ve mektupların, Yürekleri kararmış, kalpleri mühürlenmiş ırkçıların düşüncesini değiştirmeyeceğini ve bir nebze bile utandırmayacağını biliyorum ama hala insani duygulara sahip onurlu insanlarımızın ruhuna hitap edeceğinden eminim.

Aynı acıları yaşamış savaş mağduru çocukların yüreğinden kopup gelen bu çığlığın duyulacağına inanıyorum. Vatanından koparılmış Suriyeli çocuk, Ukraynalı çocuğa kapımız açık diye davet ediyor. Peki ya sözüm ona süper devletler silah yollamayı vadetmekten ve tehditler savurup iki tarafı da kızıştırıp provakasyon yaratmaktan, göz ve ten rengine, mesleki verimlilik özelliklerine atıfta bulunmaktan başka somut bir katkı gözlemleyebildik mi?

Mağduru ırkıyla,  rengiyle, diniyle, cinsiyetiyle, milliyetiyle ayırmak insan olma değerlerine aykırı bir davranıştır.  Mağdur tüm bu ayırımcı etiketlemelerle adlandırmadan, mağdur,  mağdurdur. Bu tür ayırımcılık ne adına, ne amaçla yapılırsa yapılsın insanlık suçu olarak kabul edilen Irkçılık kapsamına girmektedir.

Ütopyalarımızın binlerce yıldır en azimli dileği olan Savaşların bir an önce sonlandırılması dileğimi tekrarlayarak aşağıda, SOHRAM-DER’den eğitim desteği alan Suriyeli savaş mağduru çocukların bize yol gösterici bilgece fikirlerini yansıttıkları mektup ve resimlerine bakarak dersler çıkarmamızı diliyorum.

Mim Yavuz Binbay

SOHRAM-DER

İşkence ve Savaş Mağdurları için Sosyal Dayanışma, Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi

Kurt İsmail pasa 1. sokak Tavşanlı apartmanı kat: 4 no:10-11

Yenişehir/Ofis /Diyarbakır

Tel: 00 90 412 224 44 77 – 0090 412 228 88 80

Email : sohramder@gmail.com – Web-sitesi: www.sohram.com