SUSMAYACAĞIZ! UNUTMAYACAĞIZ! UNUTTURMAYACAĞIZ!

portreSüryani metropolitlerinin, El-Nusra katil çetelerince kaçırılışının üzerinden aylar geçti. Bu konuda duyarlı kamuoyunca yapılan tüm çağrılar adım atması gerekenlerce, bu çeteleri destekleyip kontrol eden devletlerce yanıtsız bırakıldı. Durum şunu gösteriyor ki, bu kesimler, işgal ve katliamları derinleştirecek, büyütecek hele hele el konacak petrol veya madenler varsa hamaset nutukları atarak cezalandırmadan bahseden savaş çığırtkanları konu petrolü ve madenleri olmayan kendilerini sadece allaha ve insanlığa hizmet etmeye adamış din adamları hele hele birde Süryani kadim olunca hiçbir girişimde bulunulmamış,  çaba gösterilmemiş ve gösterilmemektedir.

Nobel barış ödülü sahibi ( gerçi neden verildiği hala belli değil) Obama’ya, sosyalist müsveddesi Fransa devlet başkanı cezalandırıcı Holland’a, İngiltere başbakanı Cameron’a  ve Türkiye başbakanı Erdogan’a soruyorum; kaçırılan din adamları sadece bir dinin değil tüm dinlerin sembolüdürler, sadece Beyt-Nahrin (Mezopotamya) medeniyetinin kurucusu ve insanlığa 5’000 yıldır insanlığın en güzel  vuslatlarıyla hizmet etmiş ve etmeye devam eden Süryani kadim halkının bireyleri değil tüm insanlığın sembolü Metropolitlere sahip çıkmak demokrasinin, insanlığın, insan olmanın gereklerinden değil midir? Bu din adamlarının, tek suçu sizin insanlık suçu içeren kirli savaşınıza tüm baskı ve zorlamalarınıza rağmen destek vermemeleri midir? Bu halk (Süryani kadim halkı) 2’000 yıldır Hristiyanlığı kabul etmesinden sonra Hz. İsa’nın emrine uyarak her türlü savaştan uzak duruyor.

Bu çeteleri resmi düzeyde ve her basın açıklamanızda desteklediğinizi deklere ediyorsunuz. Demek ki her düzeyde bağlantınız var. böylesi ilişkilere sahipseniz nerede ve ne durumda olduklarını biliyorsunuz. (Tıpkı rehin alınan İranlı hacılar olayında olduğu gibi) Neden,  nerede tutuldukları ve durumlarıyla ilgili kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama lütfunda bulunmuyorsunuz? petrol ve katliam konusu olmadan böylesi bir konuda açıklama yapmanız teamüllerinize aykırımı?

Bu bağlantılara sahipseniz ki, sahip olduğunuz aşikâr, neden onları ellinde tutan, desteklediğiniz dolayısıyla emriniz altındaki bu cinayet şebekesi gruba bu din adamlarının serbest bırakılmalarını emretmiyorsunuz? tüm bunları yapmıyorsanız bu olayın faillerinden biri olarak anılacaksınız. Belki hemen değil ama şuna inanınki ve hiç ama hiç şüpheniz olmasın bu sürecin ilk sorgulaması başlayınca sizde sizden önce tarih boyunca bu suçları işleyen lanetli sanıkları arasında olacaksınız. Onlar gibi lanetle anılacaksınız.

Katolik aleminin saygıdeğer lideri Papa 1. Francesco neden sesiz kalıyor? Bunu yakıştıramadığım için sormak istemiyorum ama kafamı kemiren soruyu soracağım suskun kalması, kaçırılan metropolitler sadece Ortodoks oldukları için mi? Eğer kendi mezhebinden iki kardinal bu katil çeteler tarafından kaçırılsaydı ayni suskunluğu gösterecek miydi? Ya diğer Ortodoks ve Protestanlar neden suskun? Müslümanlar, Yahudiler neden suskun? Budistler, Yezidiler herhangi bir dine mensubum diyen tüm insanlar dinin sembolleri olan bu din adamlarına karşı yapılan bu insanlık suçuna karşı neden suskunlar?

İnsan hakları kurumları neden suskun? Can güvenliği insan haklarının olmazsa olmaz koşullarından değil mi? Demokratlar, demokrasiden yanayım diyen kurum ve şahsiyetler, basın neden suskun? Dillendirmek istemiyorum ama acaba bu saydığım kesimler bir yerlerden bir talimat mı bekliyor? Unutmayın suskunluğunuz katliamcıları cesaretlendiriyor, pervasızlaştırıyor!  Sizler suskun kaldıkça, bu katliamcılar suç işlemeye devam edecek!

Onlar sussa da biz susmayacağız! Bazıları, daracık pencerelerinden bakarak sussa da biz susmayacağız! herkes sussa da biz susmayacağız!  İnsani değerlerimizin, dini değerlerimizin, demokrasi ve insan hakları değerlerimizin sembolleri Suriye’de El-Nusra katil çeteleri tarafında kaçırılan Süryani metropolitleri Pavlus Yazıcı ve Yohanna İbrahim serbest bırakılmadıkça veya durumları hakkında tatmin edici vicdanları rahatlatacak ( öyle sipariş üzerine malum basına yazdırılan bir iki satırlık Müniplatif haber değil) kesin bilgi verilmedikçe,  failler yakalanıp adalete teslim edilmedikçe de susmayacağız.

İnsan olmanın ölçütü olan bu sorunu gündemde tutacağız. Savaş çığırtkanlığını kendine misyon edinmiş, paradan başka hiçbir etiği olmayan kesimden değil. Duyarlı basın kuruluşlarından bu girişimimizde sesimizin duyurulmasında destek vermelerini bekliyoruz.

Devletlerin diplomatik misyonlarına sesleniyoruz; devletleriniz, bu insanlık suçunu işleyenler açığa çıkarılmadığı ve adalet önüne çıkarılıp yargılanmadıkları sürece bu olaydan sorumludur! Devletleriniz, bu katliamcı katil çetelere destek verip göz yumdukça, sırtlarını sıvazladıkça onların azmettiricileri ve suç ortakları olacaklardır.

Demokrasi güçlerinden, sivil toplum örgütleri ve duyarlı şahsiyetlerden,  kamuoyu oluşturulması için destek vermelerini ve bizimle taraf olmaları çağrısını yapıyoruz. Hazırlığını sürdürdüğümüz bu konuda yakında yayınlayacağımız deklarasyona aşağıda yazdığımız mail adresine bilgi vererek imzacı olmaları bekliyoruz.

Mim Yavuz Binbay

Arab-Arami Birliği Sözcüsü

araskem@hotmail.com

Not: Deklarasyona İmzacı olmayı bildiren kurum veya kişilere taslak önceden yollanacaktır.

http://www.hatayrehberim.org/haberler-16959-1-Yerel__SUSMAYACAGIZ_UNUTMAYACAGIZ_UNUTTURMAYACAGIZ.html

http://www.kurdistana-bakur.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7409

http://www.kurdistan-aktuel.org/haberler/orta-dou/12792-susmayacaz-unutmayacaz-unutturmayacaz.html

http://www.diyarbakirmanset.com/haber/492/susmayacagiz-unutmayacagiz-unutturmayacagiz.html

http://www.gundemdiyarbakir.com/haber/115/susmayacagiz-unutmayacagiz-unutturmayacagiz.html

Sayın Mim Yavuz BİNBAY,

Suriye’de El-Nusra katil çeteleri tarafında kaçırılan Süryani metropolitleri Pavlus Yazıcı ve Yohanna İbrahim için yazdıklarınıza gönülden katılıyorum. Az bile Yazmışsınız, Hangi din ve mezhepten olursa olsun, din adamlarına saldırmak, kaçırmak veya öldürmek en büyük alçaklıktır. Ben Müslüman ve Şafii mezhebine bağlı bir insanım. Ancak din adamlarına saygım sonsuzdur. Korkak ve Alçaklar bu tür işleri yaparlar, sabah akşam TV lerde ve basılı yayın organlarında boy gösterenlerin bundan bahsetmemesi affedilmez bir davranıştır. Bir kedi veya bir martı v.b. işler için kıyamet koparanlar, niye susuyorlar. Tüm kalbimle sizi destekliyor ve kurtulmaları için Yüce Allaha dua ediyorum.

Saygılarımla,

Celal BALIK

GÜNSİAD

İdari Müdürü

Ve

Mahmut Odabasi