ANAVATANIMIZ BEYT-NAHREYN/MEZOPOTAMYA HARABEYE VE KAN GÖLÜNE DÖNÜŞTÜREN ABD ARAP-ARAMİ COĞRAFYASINI TERK ETMELİDİR.

Beyt-Nahreyn Arab-Arami Birliği

Union Arabe et Araméen de Mésopotamie

Cemeʿet ël ʿArap u l-Ârâm fî beyt ël Nehreyn

Anavatanımız Beyt-Nahreyn/Mezopotamya Harabeye ve Kan gölüne Dönüştüren ABD ARAP-ARAMİ Coğrafyasını TERK ETMELİDİR.  

Arap-Arami Halkları olarak; İnsanlık tarihinde 12’000 yıllık medeniyetin oluşumuna kaynaklık ve öncülük eden Anavatanımız Beyt-Nehreyn’in son dönemlerde gerek emperyalist güçlerin Arap halkına yönelik soykırım içerikli senaryoları gerekse yerli işbirlikçilerine vaatten öteye geçmeyen ağır bedeller karşılığında aldığı destekler sonucunda harabeye ve kan gölüne çevrilmesinden rahatsızlık duyuyoruz.

Bu politikalar sonucunda, küresel güçler rantlarına rant katarken,  bölge ekonomimiz çökmüş, halklarımız anavatanlarında kendini güvensiz hisseder ve geleceklerine umutsuzlukla bakar duruma düşürülmüştür. Emperyalist ve yerli işbirlikçileri tarafından coğrafyamız bir katliam ve göç coğrafyasına dönüştürülmüştür. BM verilerine göre sadece Suriye’de 9’500’000 insanımız evlerini terk etmek zorunda kalmıştır. “Arap Baharı” adı altında başlatılan Arap katliamı senaryosu sahneye konduğundan beri BM verilerine göre yaklaşık 9 milyon insanımız yaşamını yitirmiştir. Arap/Arami coğrafyası tam anlamıyla denetimsiz ve bir katliam bölgesine dönüştürülmüştür.

Vaatler karşılığında işbirlikçiliği halklarına marifetmiş gibi sunan veya dayatanları bir daha düşünmeye davet ediyoruz. Emperyalizmle işbirliklerinin bedelini; gençlerinin kanlarıyla, harabeye dönmüş bir coğrafyayla, çökmüş ve emperyalizme göbekten ve mideden bağlı bir ekonomiyle,  halklarının acı, gözyaşı ve sefaletiyle ödemektedirler. Bu bağlamda bir Arap atasözünü hatırlatmak isteriz “ yakındaki komşu uzaktaki akrabadan evladır.”

Suriye’nin toprak bütünlüğünü dillendiren, demografik yapıdan bahsedenler veya kendinden menkul isimler uyduranlara Suriye isminin açılımının “El Cumhuriat al demokratia el Sîryan ûl el Arab” yani “Süryani-Arap demokratik Cumhuriyeti” olduğunu ve öyle kalacağını hatırlatırız. Bir bölgenin veya bir şehrin adını ve demografik yapıyı değiştirerek hafızayı ve tarihi değiştiremezsiniz. Mümbiç, Tel Abyad, Rakka vd. işgal altındaki şehirler Arap-Arami şehirleri ve coğrafyasıdır. Arkanıza hangi küresel gücü alırsanız alın; Hamaset nutukları ve algı operasyonlarıyla bu gerçek değiştirilemez. Bu şehirler ABD emperyalistlerince işgal edilince ve demografik yapılarına müdahaleler yapıldığında suskun kalanların bu yönlü açıklamaları en hafif deyimiyle aymaz ciddiyetsizliktir. Beyt-nahreyn Arap-Arami Birliği olarak yöntemi ve amacı ne olursa olsun, kimin tarafından yapılırsa yapılsın her zaman bir insanlık suçu olan demografik değişikliklerinin karşısında olmuştur, olmaya da devam edecektir.

Bizler Beyt-nahreyn Arap-Arami birliği olarak provokasyonlarıyla, bombardımanlarıyla anavatanımızı katliam bölgesine dönüştürüp halklarımızın katliamlarından rant devşiren başta ABD ve diğer emperyalist güçlere bu tür bir bedeli ödemek istemiyoruz. Tam aksine anavatanımızı yakıp, yıkan halklarımızın katilleri soykırımcı emperyalistlere geçen yüzyılda bazı işbirlikçilerin yaptıkları gibi bir yüzyıl daha yerel işbirlikçi olarak halklarımızın kanlarını emmelere çanak tutmayacağız. Anavatanımızı başta 15 bin kilometre Atlantik ötesinden gelip coğrafyamızı katliamlarla yakıp yıkan işgalci ABD olmak üzere tüm yabancı güçlerin biran önce koşulsuz olarak coğrafyamızı terk etmeleri gerektiğine inanıyoruz ve bunun için mücadele vereceğiz.

Bu anlamda birlikte yaşadığımız ve yaşamak zorunluluğunda olduğumuz bilinciyle tüm Beyt-nahreyn halklarının dinamiklerine Anavatanımızın emperyalist güçlerce harabeye çevrilmesine, gencecik fidanlarımızın emperyalist güçlerce bir savaş argümanı olarak kullanılıp kanları üzerinden emperyalist rant devşirilme planlarına karşı, Anavatanımızın özgünlüğü ve özgürlüğü için birlikte hareket etme çağrısında bulunuyoruz.

KİRLİ KATLİAM SENARYOLARIYLA ANAVATANIMIZ BEYT-NAHREYN/MEZOPOTAMYA’YI HARABEYE VE KAN GÖLÜNE DÖNÜŞTÜREN ABD ARAP-ARAMİ COĞRAFYASINI TERK ETMEDİKÇE ANAVANIMIZDA BARIŞ VE SUKUNET TESİS EDİLEMEZ.   

Beyt-nahreyn Arap-Arami Birliği, gencecik fidanlarımızın kanı üzerine siyasi hesaplarını, Anavatanımızın emperyalist küresel güçlere peşkeş çektirilmesini, anavatanımızın bu amaçla istikrarsızlaştırılmasını,  Beyt-nahreyn halkları arasında düşmanlık tohumları ekme politikalarını asla kabul etmeyecektir.

Beyt-Nahreyn Arab-Arami Birliği

Union Arabe et Araméen de Mésopotamie

Cemeʿet ël ʿArap u l-Ârâm fî beyt ël Nehreyn

Not: Yeni yazılarıyla  www.beyt-nahreyn.com  sitemizi ziyaret ediniz. Birliğimizle ve yazılarımızla ilgili gelişmeleri izleyin, yayınlamamız için yazı yollayın, yorum yapın, öneride bulunun, çalışmalarımızın güçlenmesi için katkıda bulunun. Görüş ve önerileriniz bizim için önemlidir.